Alfa Romeo 4C Unica végleges változata az Auto e Moto d’Epoca 2023 kiállításon mutatkozott be. A különleges modell az Alfa Romeo 4C Coupé bemutatásának tizedik évfordulójának állít emléket.

 

Az október 26. és 29. között megrendezett bolognai Salone Auto e Moto d’Epoca kiállításon a Biscione autógyártó bemutatta az exkluzív Alfa Romeo 4C Unicát . Ez egy egyedi példány, amely a limitált kiadású “Designer’s Cut” végső modelljét képviseli. Ezt az autót néhány hónapja jelentették be és a 10 éve, 2013-ban piacra dobott Alfa Romeo 4C modell előtt tiszteleg. A modellt először 2013-ban mutatták be két változatban: Coupé és Spider változatban. A Stellantis Heritage Department úgy döntött, hogy kiadja a 4C különleges búcsúkiadását, amelyet Alessandro Maccolini tervezett.

 

Alfa Romeo 4C Unica

Alfa Romeo 4C Unica

 

Ez az autó a 4C Coupén alapul, de egyedi fényezést kapott, amely világoskék árnyalatból áll, fehér csíkokkal a Scudetto hűtőrácsaitól a hátsó diffúzorig. A grafikán a motorháztetőn a Biscione is látható, szintén fehér színben. Míg a kezdeti megjelenítések többküllős könnyűfém keréktárcsákat mutattak be, a végső változat a hagyományosabb, szintén fehér színű “telefontárcsa” kialakítást kapott. A közösségi médiában található videóból kiderül, hogy a belső tér ízlésesen ötvözi a feketét és a bőrt, egy különleges egyedi plakettel. A vállalat nem közölt részleteket a szabványos 4C-hez képest történt mechanikai változtatásokról.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Federico Ferrero (@ferrerof_real) által megosztott bejegyzés

 

Az autó szénszál-monokokk alkatrészeket tartalmaz, 1,8 literes turbómotorral lett szerelve, amely 240 lóerőt teljesít. Érdemes megjegyezni, hogy az Alfa Romeo 4C Unica nemcsak egy bemutatóautó vagy egy múzeumi darab, hiszen elárverezik. Ez a ritka autó várhatóan felkelti a gyűjtők figyelmét és a modell történetének fontos részét fogja képezni. A 4C Unica ára valószínűleg jelentősen magasabb lesz, mint az alapmodell ára. Jelenleg erről azonban még nincs hivatalos hír.