Az Alfa Romeo néhány perccel ezelőtt egy rejtélyes előzetest tett közzé a közösségi médiában, amely Olaszország néhány különösen jelentős területének földrajzi koordinátáit mutatja be. Ezek közé tartozik a Balocco tesztpálya, a Stelvio-hágó, az Arese Múzeum és a Brenner-hágó.

 

Ez a legfrissebb koordináta arra utal, hogy ez az előzetes az Alfa Romeo sorozat következő várható újdonságára vonatkozhat, nevezetesen a B-SUV-ra, amely 2024 első negyedévében debütál. Így az elmúlt évek tagadásai ellenére úgy tűnik, hogy ezt a jövőbeli modellt Alfa Romeo Brenneronak fogják hívni.

Várható, hogy a Biscione jövőbeli kompakt SUV-ja az Alfa Romeo Brennero nevet viseli majd, hogy az Alfa Romeo Stelvio és az Alfa Romeo Tonale után továbbvigye a hegyi hágók hagyományát. A Stellantis megjelenésével és Imparato kinevezésével a történelmi milánói márka élére, egy rövid időre úgy tűnt, hogy ez a név a padlásra került, ugyanis éhány interjúban a Biscione első számú vezetője egyértelműen kijelentette, hogy az Alfa Romeo sorozat jövőbeli belépő modelljét nem így fogják hívni.

Ezek a földrajzi koordináták azonban mást mutatnak. Ezen a ponton nagyon nagynak tűnik annak az esélye, hogy az Alfa Romeo Brennero nevet választották ennek a járműnek.

Emlékeztetőül: ezt az autót a lengyelországi Tychyben gyártják majd, megosztva a gyártósorokat a Fiat 600-zal és a Jeep Avengerrel. Az autónak lesz egy hibrid változata is, ami a kínálat alapszintje lesz, ára 30 ezer euró alatt lesz. De érkezik egy teljesen elektromos változat is, amely a történelem első zéró emissziós Alfa Romeója lesz. Az Alfa Romeo Brennero rövid időn belül a legkelendőbb modell lehet a milánói autógyártó kínálatában.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Alfa Romeo (@alfaromeoofficial) által megosztott bejegyzés