Az új Ypsilon, Milano és Panda debütálása mellett az Alfa Romeo, a Fiat és a Lancia számára 2024 más okokból is érdekes lesz. Nézzük, mik ezek!

 

Az Alfa Romeo, a Fiat és a Lancia 2024-ben három fontos modell debütálását tervezi. Elsőként az új Lancia Ypsilon érkezik, amelyet februárban mutatnak be, majd áprilisban az új Alfa Romeo Milano kompakt SUV következik, júliusban pedig az új Fiat Panda kerül sorra, amely egy elektromos kompakt crossover formájában tér vissza, szögletes vonalakkal.

Az Alfa Romeo, a Fiat és a Lancia számára nyilvánvalóan ezek lesznek 2024 legfontosabb újdonságai, de az év folyamán a három autógyártó más okokból is reflektorfénybe kerül. Ugyanis néhány fontos, a jövőjüket érintő újdonság is napvilágot lát majd. Ami a Lanciát illeti, megerősítésre kerülhet, hogy az Ypsilonnal visszatér-e a rali világába. Erről már beszámoltunk a napokban, de a következő hónapokban érkezik a megerősítés. A másik fontos hír a leendő Lancia Gamma zászlóshajót érinti majd, amelyhez már nagyon várjuk az új teasereket.

Az Alfa Romeónál a Miláno bemutatkozása mellett fontos hírek érkezhetnek a leendő Tonaléról, azaz hogy lesz-e belőle teljesen elektromos változat vagy sem. Szintén 2024-ben érkezhetnek az első képek a jövőre debütáló új Giuliáról. És végre megerősítést kaphat az is, hogy lesz-e a jövőben új Alfetta, GTV, Duetto és ha igen, mikor várhatóak.

Végül, ami a Fiatot illeti, a Panda debütálása mellett izgalmas előzetesek várhatók az új Fiat Multipla kapcsán és talán végre megerősítik a nevét is. Valószínűleg azt is megtudjuk, hogy Dél-Amerikában hogyan hívják majd az új Pandát és milyen hírek lesznek az 500-as modellcsaláddal kapcsolatban rövid távon. Végül megerősítést nyerhet, hogy a jelenlegi Panda gyártása folytatódik-e még legalább néhány évig. Röviden, ez kétségtelenül egy nagyon érdekes év lesz az Alfa Romeo, a Fiat és a Lancia számára.