Az Alfa Romeo Junior az az ideiglenes név vagy becenév, amellyel jelenleg a leendő kompakt SUV-ot emlegetik és amely a jövő év első negyedévétől gazdagítja majd az Alfa Romeo kínálatát.

 

Sok mindent tudunk erről a modellről, de nyilván sok pletyka is kering róla. Az egyik szerint ennek a járműnek a csúcskategóriás változata Quadrifoglio vagy GTV névvel 240 lóerős összteljesítményű lesz. Nem teljesen világos, hogy ennek a járműnek milyen motorja lesz, de ha a feltételezések beigazolódnak, miszerint megegyezhet a jövőbeli Lancia Ypsilon HF-vel, akkor csak és kizárólag elektromos lehet.

A jövőbeli Alfa Romeo Junior Quadrifoglióról az Auto Om TV csatorna készített egy videót is, amely megpróbálja megmutatni, milyen lesz majd ennek a jövőbeli és régóta várt járműnek a dizájnja és amelyről még sokáig fognak beszélni az autózás szerelmesei és a szakemberek. Erről a modellről azt mondják, hogy amellett, hogy 240 lóerős lesz, kevesebb mint 6 másodperc alatt fog 0-ról 100 km/órára gyorsulni és eléri a majdnem 200 km/órás végsebességet is.

 

 

A modell hivatalos nevének az év végéig kell(ene) napvilágra kerülnie. Az első hivatalos képeknek 2024 elején kellene kiszivárogniuk, a debütálásra pedig várhatóan jövő év márciusa és áprilisa között kerülne sor. Ennek a modellnek fontos feladata, hogy az Alfa Romeo eladásai továbbra is jelentősen növekedjenek.