Karácsony előtt nem sokkal tudtuk meg, hogy az Alfa Romeo új B-SUV-jának neve Alfa Romeo Milano lesz. A régóta várt modell hivatalos debütálására majd 2024 áprilisában kerül sor Milánóban. De vajon mekkorára kell kinyitnia a pénztárcáját annak, aki erre a modellre vágyik?

 

A márkakereskedésekbe a modellnek a tervek szerint közvetlenül a nyarat követően kell megérkeznie. Konkrétan szeptemberről beszélnek, mint a SUV tényleges forgalmazásának kezdetéről. Kezdetben a 100 százalékban elektromos változatot árulják majd 156 lóerővel, 54 kwh-s akkumulátorral és 400 km-es hatótávval, ami 550 km-re nő, ha csak városban közlekedünk vele.

Az év végére azonban az Alfa Romeo Milano egy hibrid változatot is kap, amely a belépőszintet jelenti majd. A pletykák szerint a SUV-nak ez a változata 27 000 euró körüli indulóárat kaphat. Az elektromos változat viszont drágább lesz. Nagyjából 39 000 euró körüli árról beszélnek. Később érkezhet egy nagyteljesítményű, 240 lóerős, összkerékhajtású elektromos változat is. A motor ugyanaz lehet, mint a 2025-ben debütáló, leendő Lancia Ypsilon HF-ben. Ugyanez a motor az Abarth 600e-ben és a Jeep Avenger 4×4-ben is helyet kaphat.

Az Alfa Romeo Milano egy 4,2 méter körüli kompakt SUV lesz, amely nagyon sportos stílusú lesz. Ennek a modellnek az lesz a feladata, hogy visszaszerezze a Biscione elveszett vásárlóinak egy részét, nevezetesen azokat, akik korábban az Alfa Romeo MiTót és Giuliettát vásárolták. A terepjárónak az is a feladata lesz, hogy megfogjon másokat is, akiknek eddig eszükbe sem jutott a történelmi milánói márkától autót vásárolni. Meglátjuk, hogy ez a modell, amelyet a lengyelországi Tychyben gyárt majd a Stellantis, valóban képes lesz-e fellendíteni – avagy továbblendíteni – az olasz autógyártó eladásait.