A Ferrari Testarossa és az Alfa Romeo Brera gyártóik két leghíresebb és legértékesebb autói közé tartoznak. Na, meg olasz autók. A két autótípust a Pininfarina gyártotta a Torino tartományban található San Giorgio Canavese-i gyárában, amelyet még 1986-ban nyitottak meg. A gyárat azonban 2011-ben bezárták a Pininfarina azon döntése miatt, hogy a továbbiakban nem gyártanak autókat, már csak szaktanácsadással és karosszériatervezéssel foglalkoznak. A gyár pedig bezárva maradt anélkül, hogy eladták vagy hasznosították volna.

 

Egy nemrégiben megjelent videó az Elfelejtett épületek YouTube-csatornáján bemutatja azt az elhagyatott állapotot, amely most jellemzi a gyárat: kísérteties autótemetővé vált. Nagyon szomorú látni, hogy milyen körülmények uralkodnak ma abban az üzemben, ahol egykoron a Ferrari Testarossa és az Alfa Romeo Brerán kívül az autótörténelem olyan autói készültek, mint például a Peugeot 406 Coupé, a Cadillac Allante, a Ford Focus CC vagy az Alfa Romeo Spider. Számunkra külön szomorú, hogy a sok elhagyott és mára ronccsá vált autó között nem kevés Alfa Romeo is található.

 

Autótemetővé vált az Alfa Romeo Brera és a Ferrari Testarossa egykori gyára

 

Annak ellenére, hogy több mint tíz éve elhagyatott, maga a gyár viszonylag jó állapotban maradt. A gyártósor gépei és robotjai ma is készen állnak a munka folytatására. Az üzem irodáiban azonban teljes a káosz. Úgy tűnik, bűnözők rabolták ki az épületet, elvitték az értékeket, a falakat pedig graffitik “díszítik”. A szomszédos tesztpályát is teljesen beborítja a sűrű növényzet. Szomorú vége a korábbi Ferrari Testarossa és Alfa Romeo Brera üzemnek…