Az olasz Alfa Romeo márka azt tervezi, hogy 2025-ben megdönti éves eladási rekordját, köszönhetően választéka bővítésének – jelentette be Jean-Philippe Imparato vezérigazgató.

 

Az Alfa Romeo eladásai 2023 első felében már növekedtek a Tonale kompakt SUV piacra dobásával és jövőre egy kis elektromos SUV-t tervez piacra dobni a Mito közvetett utódjaként.

“Az Alfa Romeo eladásai visszaestek az elmúlt években, de idén ismét körülbelül 80 000-90 000 darabra kell nőnie, mielőtt 2025-ben megdönti saját rekordját” – jósolta Jean-Philippe Imparato a Coachnak adott interjújában.

A márka jelenlegi rekordja 1990-re nyúlik vissza, amikor 223 643 járművet adtak el világszerte. Jean-Philippe Imparato nagyon optimista az Alfa Romeóval kapcsolatban, hisz egy olyan időszak rekordját kívánja felülmúlni, amikor a választék sokkal változatosabb volt, mint manapság.

Az Alfa Romeo idén valóban meghaladhatja a 80 ezres eladást a Tonalénak köszönhetően, amely már 2023 első felében az eladások 50%-át adta, és még csak most kezdi pályafutását az USA-ban. Már csak azért is érdemes a szemünket a SUV-on tartani, mert a modell Kínában is a piacra kerül, ahol a márka eddig leginkább csak szenvedett (erről hamarosan bővebben).

Az idei évre kitűzött cél elérése után pedig a következő mérföldkő az Imparato által említett rekord, a 200 000 feletti eladási szám megdöntése. Itt minden a Tonale alá pozícionált kis SUV sikerén múlik, amely 2024-ben érkezik. Unokatestvére, a Jeep Avenger éppen most haladta meg a 40 000 megrendelést egy év alatt, amely szám bizakodásra ad okot az Alfa Romeo esetében is. Aztán persze ott van még az elektromos Stelvio is 2025-ben.

Összefoglalva, a 2025-re kitűzött rekord eléréséhez az Alfa Romeo három SUV-ra, a Tonaléra, a B-SUV-ra és az új elektromos Stelvióra tette minden tétjét. Ehhez pedig minden modellből legalább 70 000 darabot kellene eladni évente.