Az Alfa Romeo Milano, a Biscione kompakt crossoverének bemutatóján az Alfa Romeo vezérigazgatója, Imparato beszélt néhány jövőbeli Alfa Romeo modellről is, köztük az új Alfa Romeo Giuliáról is. Az egyik legérdekesebb dolog, amit a milánói cég első embere elmondott, az, hogy az elmúlt években rengeteg javaslat érkezett hozzá a D-szegmensű szedán sportwagon verziójának elkészítésére.

 

Imparato ugyan nem mondta ki egyértelműen, hogy ez valóban meg is történik-e, de azt sugallta, hogy ő és csapata talán találtak egy megoldást, azaz egy olyan karosszériát, amely ötvözheti egy szedán és egy kombi legjobb tulajdonságait.

Tehát jelenleg még nem teljesen biztos, hogy ez a típusú autó része lesz-e az új Alfa Romeo Giulia kínálatának, de egészen biztosan gondolkoznak rajta. Ami a többit illeti, Imparato megerősítette, hogy a Giulia szedán verziója továbbra is marad, annak ellenére, hogy a szegmens világszerte csökkenőben van. Vagyis az Alfa Romeo sosem lesz kizárólag SUV-kat gyártó autógyár. Imparato azt is elmondta, hogy gondolkoznak a GTV és a Duetto utódain is, de ezek a projektek még nem kaptak jóváhagyást, így ez még nem hivatalos.

Az új Alfa Romeo Giulia kapcsán korábban felmerült, hogy a második generáció dupla változatban jelenhet meg. Egyrészt egy sportos, aerodinamikára fókuszáló, másrészt egy családbarát változat, amely egy sportwagon és egy szedán keveréke. Majd meglátjuk, végül ez lesz-e a megoldás, amit a Biscione választ a modell jövője számára vagy sem.

 

Alfa Romeo Giulia Sportwagon

 

Amit biztosan tudunk, hogy az új Alfa Romeo Giulia kizárólag elektromos lesz, az STLA Large platformon fog születni és Cassinóban fogják gyártani. A jármű gyors töltéssel lesz felszerelve, ami 18 perc alatt lehetővé teszi, hogy 10 százalékról 80 százalékra töltsük fel az akkumulátorát. A következő hónapokban további részletek fognak kiderülni erről a várva várt modellről, amelynek továbbra is központi szerepe lesz a Biscione kínálatában és amelynek bemutatója 2025 végén várható.