Az Alfa Romeo Tonale szabványos plug-in hibrid technológiával elnyerte az Év Green SUV™ 2024 címet a Green Car Journal által. A Tonale az első világszerte elérhető Alfa Romeo C-SUV, amely plug-in hibrid technológiát és alapfelszereltségű összkerékhajtást kínál. A Green Car Journal szerkesztői értékelésükben felhívták a figyelmet a Tonale olasz stílusára, menetdinamikára, funkcionalitására és csúcstechnológiás belső terére egyaránt.

 

„Az Alfa Romeo Tonale izgalmas és sportos módot kínál az elektromos üzemmódban történő vezetésre” – mondta Ron Cogan, a Green Car Journal szerkesztője és kiadója. A Green Car Journal 1992 óta foglalkozik az autók, az energia és a környezet kapcsolatával. A magazin legújabb számának digitális kiadása – amely részletesen bemutatja a hibrid, konnektorról tölthető hibrid és akkumulátoros elektromos járművek erősségeit és különbségeit – az Alfa Romeo Tonalénak ítélte oda a 2024-es Év Green SUV™ címet. A megtiszteltetésről a Stellantis  is büszkén megemlékezett egy külön sajtóközleményben.

„Az első 50 km-en egy elegáns és ikonikus, zéró emissziós olasz elektromos járművet vezet. Ezen túlmenően, ha a mindennapi szükségletek megkövetelik, hogy tovább menjen, ott van ennek a plug-in hibridnek a 360 mérföldes hatótávolsága, amely teljes értékű utazást tesz lehetővé anélkül, hogy aggódnia kellene a töltés miatt.” – folytatta értékelését Ron Cogan.

A Tonale a szegmens leghatékonyabb plug-in hibrid C-SUVja. A fejlett meghajtórendszer az 1,3 literes MultiAir turbófeltöltős négyhengeres motort használja, hogy nyomatékot biztosítson az első kerekeknek. A motorra szerelt nagyfeszültségű szíjhajtású indítógenerátor nagyobb hatékonyságot, simább menetciklus-átmeneteket és zökkenőmentes leállítás-indítás funkciót biztosít.

„Kategóriája legjobbja. 285 lóerős teljesítményével és 50 km-es elektromos hatótávjával az Alfa Romeo Tonale tökéletes példája annak, hogy márkánk hogyan ötvözi a hatékonyságot az Alfa Romeo által ismert sportos karakterrel” – mondta Larry Dominique, az Alfa Romeo Észak-Amerikáért felelős alelnöke. „Az Alfa Romeo Tonale a nagyobb villamosítás felé vezető átalakulásunk kezdetét jelenti, miközben hűek maradunk ügyfeleink által kedvelt teljesítményhez és olasz DNS-hez.”

A Tonale hatékonyságát és teljesítményét egy 15,5 kWh-s lítium-ion akkumulátor erősíti, amely egy 90 kW-os villanymotort hajt meg a hátsó tengelyen, 250 Nm nyomatékkal 0 ford./perctől. Az összteljesítmény a kategória legjobbja: 285 lóerő és 470 Nm nyomaték. Az Alfa Romeo Tonale így belép a prémium kompakt C-SUV-szegmensbe standard összkerékhajtásával és szabványos plug-in hibrid technológiájával, elegendő elektromos hatótávval ahhoz, hogy a legtöbb napi ingázást üzemanyag-felhasználás nélkül is megoldja.