Az eredetileg tervezett időponthoz képest két héttel korábbra tették a jövő évi AlfaCity időpontját. A szervezők közleménye alapján erre rajtuk kívülálló okokból kényszerültek. Mivel addig még nyolc hónap van vissza, talán keveseket ér hátrány emiatt. Az eddig megvásárolt jegyek természetesen az új dátumra is érvényesek.

Ahogy a rendezvény szervezői fogalmaztak, az időponton egy rajtuk kívülálló ok miatt kellett változtatniuk, ugyanis az eredetileg tervezett hétvégén egy nagyszabású rockfesztivált rendeznek a Szalki-szigeten, amely a külföldi fellépők miatt csak a július 12-13-14-i hétvégén tud megvalósulni, ezért a Dunaújvárosi Önkormányzat kérésére új időpontot kellett találniuk AlfaCitynek.

A rendezvény új időpontja így két héttel korábbra, 2024. június 28-29-re (péntek-szombat) került. Azaz 2024-ben is kétnapos lesz AlfaCity, így pénteki, szombati és péntek-szombati jegyet is vásárolhatunk. Idén is lesz lehetőség a helyszínen kempingezni majd. A sátorhelyeket már akár csütörtök délutántól el lehet foglalni.

Természetesen az eddig megváltott AlfaCity-jegyek ugyanúgy érvényesek, de amennyiben nem jó az új időpont, november 15-ig még vissza lehet váltani a jegyeket az AlfaCity weboldalán.

Viszont ha jó az új időpont és már megvan a jegy, akkor nincsen semmi feladatunk: a belépő természetesen érvényes úgy is, hogy a későbbi hétvége szerepel rajta dátumként.

Az eddigi kemping foglalások is érvényesek az új időpontra. A kemping az új dátum szerint június 27-én, délután nyitja kapuit.

A szervezők reményüket fejezték ki, hogy ezzel a változtatással nem okoznak túl nagy galibát és még időben tudtak szólni ahhoz, hogy változtatni lehessen az esetleges szabadságterveteken.