Az Alfa Romeo kiváló eredménnyel zárja 2023-at Németországban. November végére az olasz autógyártónak 5680 járművet sikerült eladnia Németországban, ami 79,4 százalékkal növelte az új regisztrációk számát.

A Szövetségi Közlekedési Hatóság (KBA) legfrissebb statisztikái azt is mutatják, hogy 2022 novemberéhez képest mintegy 35,3 százalékkal több Alfa Romeót regisztráltak Németországban. A Stellantis csoport prémium márkája ismét jelentősen felülmúlta a teljes piacot, amelyet a KBA monitoroz.

A történelmi milánói márka teljes jelenlegi modellkínálata kiváló teljesítményt nyújtott. A sikerben hasonló szerepet játszott a sportos Stelvio SUV, az agilis Alfa Romeo Tonale és a gyönyörű Giulia sportlimuzin is. Utóbbi 2022 első tizenegy hónapjához képest több mint dupláját adta el, és erősen, 137 százalékkal növelte eladási adatait.

„Az Alfa Romeo növekedési trendje a német piacon november hónapban is töretlenül folytatódott. A jelentős növekedés ismét az összes modellre kiterjed, ami kiemeli kínálatunk vonzerejét a német vásárlók számára. Most egy hónapunk maradt, hogy 2023-at nagyon sikeres évvé tegyük. A kereskedők és a csapatom a legnagyobb elkötelezettséggel közelítik meg ezt a célt” – mondta Niccolò Biagioli, a Premium Brands Stellantis Germany vezérigazgatója.

Emlékezzünk arra, hogy az elkövetkező években az Alfa Romeo egyre nagyobb szerepet fog játszani a prémium szegmensben Európában és azon túl is. Valójában egy sor új modell készül, amelyek folyamatosan a rivaldafényben tartják a márkát. A jövő évet a kompakt SUV-val kezdjük, majd 2025-ben és 2026-ban a Giulia és a Stelvio új generációival, valamint két E-szegmensű autóval folytatjuk, amelyek 2027-ben és 2028-ban érkeznek.