Felröppent a hír, miszerint nem kizárt, hogy az Alfa Romeo Giulietta visszatér a rivaldafénybe. A pletykák alapját egy, az Alfa Romeo elnök-vezérigazgatójával, Imparatóval nemrégiben készült interjút adta, amelyben a vezér nem zárta ki a kompakt szedán visszatérését sem.

 

Az új Alfa Romeo Giulietta az egyik legjobban várt modell az olasz márka rajongói körében, főleg, hogy a Biscione vezérigazgatója egy friss interjúban nem zárta ki annak visszatérését. Fontos kiemelni, hogy ennek a hírnek jelenleg nincs hivatalos megerősítése a gyár részéről. Néhány tervező fantáziáját azonban máris beindította és megpróbálták elképzelni, milyen lehetne a sportos kompakt új generációja és érdekes látványterveket alkotottak.

 

Jön az új Alfa Romeo Giulietta?

 

Az egyik ilyen Kleber Silva [KDesign AG] projektje , aki közzétett néhány képet egy lehetséges új Alfa Romeo Giuliettáról az Instagramon. Az elképzelés ötvözi az új Giulia, annak nagytestvére, a Stelvio és a 2022-ben bemutatott SUV, az új Alfa Romeo Tonale stílusjegyeit is.

Az orra a megújult Giulia sportlimuzintól származik: Ugyanazok a fényszórók, hűtőrács és lökhárító és hasonló a motorháztető is. Hátrább a nagyobb testvére ajtókialakítását másolja és ugyanez vonatkozik a hátsó lámpákra és a hátsó lökhárító alsó részére is, kiegészítve az agresszív diffúzorral és a kettős ovális kipufogócsővel. De felveszi a Tonale néhány jellegzetes elemét is, úgy mint a pajzs, a LED-es fényszórók, az oldalsó légbeömlők és a ferde tető. Ugyanakkor Biscione hipotetikus jövőbeli autója kisebb méretű, karcsúbb vonalakkal és rövidebb hátsóval rendelkezik, mint a legújabb Alfa Romeo modell.

 

Jön az új Alfa Romeo Giulietta?

 

A kerekek is nyilvánvalóan az Alfa Romeo istállójától származnak. A pixelmanipulátor úgy döntött, hogy mindehhez zöld festést, szatén megjelenést kölcsönöz neki, a szokásos díszítések pedig fekete árnyalatúak a sportosabb megjelenés érdekében.

Az új Alfa Romeo Giulietta, amelyet egyesek szerint akár az új Alfettának is nevezhetnének, ha elkészül, egy alig 4,5 méter hosszú szedán lesz, amely az STLA Medium platformra születne, azaz elektromos lenne és ez esetben legfeljebb 700 km hatótávolsággal rendelkezne. Mivel az Alfa Romeo 2027-től teljesen elektromos lesz, ez igen logikus lépésnek tűnik. Ennek ellenére egyesek úgy gondolják, hogy belső égésű motorokkal is piacra fogják dobni. Eleinte legalábbis. S természetesen az autónak szinte biztosan lenne egy csúcskategóriás, nagy teljesítményű Quadrifoglio változata is.

 

Jön az új Alfa Romeo Giulietta?

 

Persze, az sem véletlen, hogy CGI hajaz a Peugeot 308-ra is, hisz az elképzelés annak legújabb változatára épült. Csakúgy, mint az Alfa Romeo, a francia márka is a Stellantis portfóliójának része, ez pedig lehetővé teszi, hogy az olasz márka egy új ferdehátút is a kínálatába vehessen anélkül, hogy óriási mennyiségű pénzt költene a fejlesztésekre. Ugyanakkor egy Peugeot 308 alapú Alfa Romeo Giuliettának (vagy akárhogy is hívják) csak egy kicsivel kell drágábbnak lennie, mint a franciának, miközben rengeteg prémium funkciót kínálna a legújabb technológiával és biztonsági felszerelésekkel megszórva, mindezt becsomagolva egy az Alfára oly jellemző szemet gyönyörködtető csomagolásba.

 

Jön az új Alfa Romeo Giulietta?

 

Az új Alfa Romeo Giulietta tehát az egyik jövőbeli meglepetés lehet az Alfa Romeo autógyártó kínálatában. Érkezése azonban – feltételezve, hogy valóban megtörténik -, legkorábban 2028-ban várható. Előtte azonban az Alfa Romeónak más modelleket is piacra kell dobnia, kezdve a jövőre várható kompakt SUV-val, amelynek hivatalos nevét idén decemberben hozzák nyilvánosságra. Aztán érkezik két D-szegmensű modell is, mégpedig Giulia és Stelvio örökösei, valamint két E-szegmensű modell, egy szedán és egy nagyméretű SUV. Ez utóbbi két modellnek az lesz a feladata, hogy meghódítsa az Egyesült Államokat és Kínát. Meglátjuk, tényleg lesz-e hely egy új Alfa Romeo Giuliettának is a modellpalettán.