GTV: a legendás betűszó visszatérhet az Alfa Romeo egyik jövőbeli autójának neveként, ugyanis a márka kínálatában a következő években nem csak SUV-ok és crossoverek, hanem szedánok és sportkocsik is lesznek. Ezek között egy új Alfa Romeo GTV is helyet kaphat.

 

Ennek érkezése még nem biztos, bár maga a biscioni autógyártó vezérigazgatója, Jean Philippe Imparato is többször beszélt már róla. Szavai azt sugallják, hogy ugyan ez a projekt még nincs jóváhagyva, mégis elég valószínű.

Az új Alfa Romeo GTV egy nagyon erős elektromos kupé szedán lehet, amelynek négylevelű lóhere változata elérheti az 1000 lóerőt. Az autó az STLA Large platformra épülne és valószínűleg Olaszországban gyártanák. Ez az autó tökéletesen kiegészítené az autópiac E-szegmensébe érkező, szintén bitang erősnek beígért, leendő SUV-ot.

Egy új Alfa Romeo GTV apropóján a francia L’Automobile Magazine oldal elképzelte ennek a jövőbeli és egyelőre csak hipotetikus modellnek a formatervét.

 

Alfa Romeo GTV elektromos

 

Egyértelműnek tűnik, hogy ez az autó az 1974 és 1987 között gyártott híres Alfetta ősére, de részben az 1995 és 2004 között gyártott GTV-re is épül. Egyelőre nem tudjuk, hogy ez valóban így lesz-e. Korábban már volt szó a Giuliánál nagyobb, négyajtós kupé szedánról, de úgy tűnik, a projektet még nem hagyták jóvá.

Mindenesetre 2027 vagy 2028 előtt nehéz elképzelni, hogy egy ilyen autó valaha is megjelenjen a milánói történelmi márka kínálatában. Végezetül nem szabad elfelejteni, hogy Imparato is megerősítette egy új Duetto lehetséges érkezését. Ebben az esetben azonban valószínűnek tűnik, hogy megismétlődne egy hasonló művelet, mint amit Biscione az új Alfa Romeo 33 Stradale esetében végzett, és így szigorúan limitált szériás autóról lenne szó.